Látogass el Facebook oldalunkra is!Nézd meg Linkedin oldalunkat is!Nézd meg YouTube csatornánkat!

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét kosárlabdacsapat nagy lendülettel indítja 2024-et

2024.01.08.

Győzelemmel nyitná az új évet a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét kosárlabdacsapat.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét Sopronban vereséggel zárta az előző esztendőt, az új évet viszont éppen ezért is szeretnék sikerrel indítani a gárda hazai pályán. Ivkovic Stojan együttese a Debrecent fogadja péntek este.

A cívis városban vívott, első alapszakaszbeli mérkőzésen a DEAC örülhetett a végén (79-71), így van miért törlesztenie a kecskeméti férfi kosárlabdázóknak. A Debrecen 7 sikerrel és 7 vereséggel a tabella 6. helyén található, míg a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 5-9-es mutatóval a 10. pozíciót foglalja el. A DEAC nyerni tudott az előző körben Oroszlányban, míg a hírös városiak szoros csata után hajtottak fejet a Sopron előtt. Már a javítás lebeg a szemük előtt.

Rövid idő alatt négy meccset vívtunk meg, és eközben sok inger is ért minket, plusz itt voltak az ünnepek, a karácsony és a szilveszter – nyilatkozta Ivkovic Stojan szakmai igazgató a találkozó felvezetéseként. – A soproni meccs után pipa voltam, de aztán összegeztem a mögöttünk hagyott periódust, és elégedettek lehetünk, mert háromszor nyertünk a négyből. Ez a bajnokság egy igazi hullámvasút. A Falcon kívül egyik csapat sem mehet biztosra.

Minden egyes összecsapás szoros küzdelmeket hoz. Ami az előtte lévő három meccsen javításra került: a kizárások és az eladott labdák limitálása. Ezek a Sopron ellen nagyon rosszul mentek, ez eredményezte a kaotikus támadójátékunkat is. Azon dolgozunk, hogy javítsuk ezeket a hibákat. A Debrecen minden évben a legrendezettebb klubok közé sorolható Magyarországon. Magas célokat tűznek ki célul, és ennek megfelelően igazolnak, állítják össze a keretet. Idén sincs ez másként. Tiszteljük ellenfelünket, a célunk viszont nem lehet más, csakis a győzelem, pláne hazai pályán a kitartó és lelkes közönségünk előtt. Dr. Csont volt elemezni a DEAC Oroszlány elleni meccsét, és szombaton fog beszámolni a fejleményekről" – zárta viccesen gondolatait a szakember a szorosnak ígérkező meccs kapcsán.

Forrás: baon.hu

magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram