Látogass el Facebook oldalunkra is!Nézd meg Linkedin oldalunkat is!Nézd meg YouTube csatornánkat!

MUNKÁINK I Különleges létesítmények

Alagút, autógyár infrastruktúrája, tesztpálya. Az elmúlt években számos különleges infrastrukturális projektet valósítottunk meg, amelyek közül kiemelkedik az M85 Bécsi-dombi alagút építése, a kecskeméti Mercedes-Benz gyár mélyépítési munkái, valamint a zalaegerszegi járműipari tesztpálya kialakítása. Ezek a projektek nem csupán technikai kihívásokat jelentettek, hanem a cégünk hazai szakértelmének demonstrálására is lehetőséget nyújtottak.

M4-es autóút (Magyarország)

Fertőrákos – Sopron / Magyarország / 2019 - 2024

M85 Bécsi-dombi alagút

Ez a projekt kihívást jelentett a hazai infrastruktúra fejlesztésében, mivel hosszú idő után először volt lehetőségünk egy alagút teljes körű építésére. A Duna Group projektje magában foglalja az M85 gyorsforgalmi út Fertőrákos és Sopron országhatár közötti szakaszának építését, beleértve a 780 méter hosszú alagútpárat a Bécsi dombon keresztül, és a 8647. számú út Sopron Ény-i elkerülő szakaszának kialakítását. Az útra két műtárgy és egy különszintű csomópont épül, míg a 8647. számú útra három körforgalmú csomópont, öt műtárgy és egy vasúti átjáró kerül kialakításra.

A kivitelezés kiváló minőségben és határidőben halad, biztonságosan, magyar szakemberek és saját speciális gépeink segítségével. Egy ilyen alagút tervezése és kivitelezése számos nehézséget vet fel, különösen a geológiai bizonytalanságok miatt. A belső beépítés rendszerének kialakítása is kihívást jelent, azonban csapataink sikeresen állnak helyt!

Galéria

Zalaegerszeg / Magyarország / 2020 - 2021

ZALAZONE – Zalaegerszegi járműipari tesztpálya

A projekt összesen 13 hónapot vett igénybe, pályaelemekkel kapcsolatos építési munkákat végeztük el: az autópálya jelentős része, mint például az SLA, SLB, SLC, SLD, SLE szakaszok, valamint a B2 jelű hídműtárgy és a RBC1 és RBC2 körforgalmak kialakítását valósítottuk meg. Kiépítettük a Smart City zónát is, valamint az új nyugati bekötőút létrehozása mellett az országúti szakaszok és a szervízutak építését is sikeresen kiviteleztük.

Külön hangsúlyt fektettünk a kis-sebességű kezelhetőségi pálya kialakítására, valamint az ADAS felület és a „dombok modul” kiépítésére. Az egyetemi tesztpálya és a különböző könnyűszerkezetes tesztcélú épületek létrehozása is a mi feladatunk volt. Emellett az üzemanyagtöltő állomások kialakítása és a vízrendezési feladatok, mint például az övárok készítése és a tavak rendezése is fontos szerepet kaptak, a projekt során számos egyéb építményt is építettünk.

Galéria

Kecskemét / Magyarország / 2009 - 2011

Mercedes-Benz Gyár Kecskemét

A kecskeméti Mercedes gyár építésénél részt vettünk tereprendezésben, közlekedési létesítmények építésében, régészeti árkok visszatöltésében, I-Park tereprendezésében, közlekedési létesítményeinek építésében, valamint a gyár tesztpályájának kivitelezésében. Utóbbi különleges szaktudást igényelt: a pálya többek közt egy döntött ívvel rendelkező, nagysebességű gyorsasági pályából, egy rázószakaszból és egy hullámpályából áll. Számos részfeladat kapcsolódott a projekthez: nagytömegű földmunkák, talajjavítás, járdák és parkolók kialakítása, valamint a vízelvezetési rendszerek létrehozása, végül pedig a zöldterületek füvesítése.

A Mercedes gyár építése a Duna Aszfalt első nagyprojektje volt, valamint a legnagyobb magánszférából finanszírozott beruházása. Az új technológiák és kommunikációs módszerek alkalmazása különleges kihívást jelentett.

Galéria

magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram