Banimex Sp. z.o.o.

A lengyelországi út- és hídépítés főprofilú cég 2015-ben lett a magyar Duna Group része. A Banimex Sp. z o.o. a lengyel építőipar jelentős és elismert szereplőjévé vált.

Gyárában havi 700 tonna acélszerkezet előállítása is megvalósult. A lengyel vállalat jelentős szerepet játszott többek között a magyarországi Komáromi-híd, az M44-es Tisza-híd, vagy a lengyel nietkowicei Odera vasúti híd, az újszandeci (Nowy Sącz) Dunajec folyó hídjainak építésében is. A cég központja Będzinben található, és főként dél-lengyelországi projekteket valósít meg. Az acélszerkezet gyártás 2020-ban átkerült az új alapítású WKS Duna Polska vállalatba.

A lengyel céget eredetileg 1957-ben alapították, elsősorban erőművi berendezések gyártására a lengyel piac számára. A privatizációt követően 1992-től ZPP Energomontaż Południe S.A. néven már főként hidak, felüljárók, utak, vasúti hidak építésével és felújításával foglalkozott a vállalat, amelyet 2014-ben a Banimex Sp. z o.o. felvásárolt. Az acélszerkezetek gyártása ekkor már a cég egyik jelentős tevékenységi köre volt.

WKS Duna Polska

A Duna Group szintén jelentős lengyelországi cége, az acélszerkezet gyártással foglalkozó WKS Duna Polska. A vállalat csarnokaiban közel 17.000 m2 területen folyik a gyártás, amely lehetővé teszi éves szinten 8000 tonna acélszerkezet előállítását is. A vevői igényeknek megfelelően, a kiszállításra kerülő hídelemek elérik akár az 50 tonnát, illetve a 40 méter hosszúságot vagy akár a 6 méter szélességet is. A vállalat főbb piacai a lengyel és magyar hídépítésekhez acélszerkezet gyártása, de ezen túlmenően jelen van több európai országban is, elsősorban az észak-európai hídépítéseknél.

A WKS Duna Polska részt vett a Déli összekötő vasúti Duna-híd, a Kalocsa-Paks Duna-híd építésében Magyarországon, a lengyel Warta folyó vasúti hídjának gyártásában és helyszíni szerelésében Działoszynnál, vagy az Odera-Olawa hidak esetén Wroclawnál. A vállalat jelen van a norvég, svéd, izlandi, finn hídépítéseknél, illetve német és francia acélszerkezeti projektekben.

 

Látogass el Facebook oldalunkra is!Nézd meg Linkedin oldalunkat is!Nézd meg YouTube csatornánkat!
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram