Látogass el Facebook oldalunkra is!Nézd meg Linkedin oldalunkat is!Nézd meg YouTube csatornánkat!

MUNKÁINK I GED Africa

A Duna Group egyre jelentősebb külföldi aktivitással rendelkezik, kiemelkedő PPP-konstrukciós projektcége a GED Africa Limited (GED Africa). A magasan képzett, nemzetközi szakértői GED Africa csapat világgazdasági szinten kiemelkedő projekten dolgozik, gőzerővel haladnak előre a Kongói Demokratikus Köztársaság és a Zambiai Köztársaság területén elhelyezkedő új út és határhíd megvalósításával.

M4-es autóút (Magyarország)

Demokratikus Kongói Köztársaság, Zambiai Köztársaság / 2014 -

GED Africa

Afrika szívében a térség egyik legnagyobb értékű infrastruktúra-fejlesztése valósul meg a Duna Group tőkebefektetésével, szakmai irányításával. Ez a GED Africa megaprojekt, a társaság legnagyobb külföldi befektetése. Ez a PPP projekt jelenleg Afrika legnagyobb egyedi infrastrukturális magánberuházása Európából, amelynek szakmai és befektetői partnere a Duna Aszfalt Zrt.

A Ged Africa Route-ként emlegetett út a Kongói Demokratikus Köztársaság déli részén található Kasomenot fogja összekötni a zambiai Mwendával. A 184 kilométeres autóút részeként egy 345 méteres határhíd is épül. Ez a Duna Group legnagyobb beruházása külföldön, a kivitelezést helyi vállalkozók végzik.

A beruházásban egy 184 km hosszúságú autóút korszerűsítése, építése és bővítése történik meg. Az új út egy 345 méteres új ferdekábeles hídon is átvezet majd és mintegy 500 kilométerrel csökkenti a kereskedelmi fuvarozók oda-vissza útját Haut-Katanga bányászati területéről Dar es Salaam kikötőbe.

A GED Africa projekt főbb elemei:

  • 184 kilométer út építése és üzemeltetése
  • 345 méter hosszú határhíd építése és üzemeltetése
  • egymegállásos határállomás (one stop border post) építése a hozzá tartozó infrastruktúrával és határellenőrzési, üzemeltetési eszközökkel, valamint ezek üzemeltetése
  • útdíjfizetési rendszer és a kapcsolódó infrastruktúra kiépítése és üzemeltetése
  • helyi közösségek támogatása szociális létesítmények fejlesztésével, építésével

Az út megépítése hatalmas jelentőséggel bír a térségben, hiszen az  lerövidíti a világszinten is számottevő réz-, kobalt- és koltánbányákból kikerülő alapanyagok útját az Indiai-óceán partján fekvő tanzániai Dar es Salaam kikötője felé. Az értékes, és többek között számítástechnikai eszközök esetében alkalmazott anyagokat szállító gépjárműveknek a GED Africa projektnek köszönhetően nem kell majd egy több száz kilométeres kitérőt megtenniük és napokig a határon várakozniuk, így jelentősen csökken a szállítási idő és a felmerülő költségek.

A GED Africa egy 25 éves, PPP konstrukcióban magánbefektetéssel megvalósuló koncesszió, amelyből három év a kivitelezés, majd az azt követő 22 évben a megépült infrastruktúra üzemeltetését és fenntartását végzi. A megaprojekt kivitelezése 2024-ben megkezdődik a korábbi évek projektfejlesztési folyamatainak és az időközben megindult kisebb feltáró munkavégzések folytatásaként.

Galéria

magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram