Látogass el Facebook oldalunkra is!Nézd meg Linkedin oldalunkat is!Nézd meg YouTube csatornánkat!

MUNKÁINK I Közműépítés

A Duna Aszfalt kiemelkedő közműépítési projektek sorát valósította meg az elmúlt években. Az árvízvédelem területén például a Nagykunság árvízszint csökkentő tározó megépítése kiemelkedő eredményeket hozott. További árvízvédelmi fejlesztések zajlottak Szolnokon, Tiszakécskén, valamint Mályvádon. A csatornahálózatok terén Abádszalókon és Kunhegyesen és Lajosmizsén történt bővítések emelkednek ki. Az ivóvíztelepek korszerűsítése terén Miskolc-Tapolcán és Szekszárdon végzett munkáink modernizálták sikeresen az infrastruktúrát. Szennyvízkezelési projektekben szintén Miskolcon, Kondoroson, Abádszalókon és Kunhegyesen, valamint Lajosmizsén és Szarvason végeztünk jelentős munkálatokat. Ezek a projektek meghatározó lépései voltak a magyar közmű-infrastruktúra fejlesztésének.

CSATORNAHÁLÓZATOK

Szatmárnémeti / Románia / 2007 - 2009

Szatmárnémeti szennyvízcsatorna rekonstrukció

A román-magyar határ közelében, Szatmárnémeti 100 000 fős városában végzett szennyvízcsatorna rekonstrukció munkálatokat a cégcsoportunkhoz tartozó Vakond Via Kft. A projekt során a város északi részén közel 5 km, míg a város déli részén 13 km szennyvíz-elvezető és gyűjtő csatorna került felújításra, összesen 26 utca volt érintett a munkálatokban. 412 házi bekötés is rekonstrukción esett át.

Abádszalók, Kunhegyes / Magyarország / 2009 - 2012

Abádszalók és Kunhegyes csatornahálózat, valamint közös szennyvíztisztító telepének bővítése

A fejlesztéssel a csatornahálózat lefedettsége Kunhegyesen mintegy 95 százalékra, Abádszalókon 91 százalékra növekedett. A fejlesztés eredményeként egy új korszerű és megfelelő kapacitású szennyvíztisztító telep is létesült, amely az árvízi eseményektől függetlenül, biztonságosan működtethető.

IVÓVÍZTELEPEK KORSZERŰSÍTÉSE

Fadd, Bogyiszló, Tolna, Mözs, Szekszárd / Magyarország / 2014 - 2015

Szekszárd ivóvíz-ellátásának korszerűsítése

A projekt során új vízműtelepet létesítettünk Bogyiszlón, 10.000 m3/nap kapacitással csúcsüzemben. Több mint kilenc kilométer nyersvíz vezetéket, szintén kilenc kilométer tisztavíz vezetéket, és több mint két kilométer csurgalékvíz vezetéket telepítettünk az öt település köré.

A projekt különlegessége, hogy a vezeték számos közutat, gátakat és vízfolyásokat keresztezett, többek között az M6-os és M9-es autópályákat, a Dunán egy árvízvédelmi töltést, a tolnai holt-Dunát, valamint a Sió-csatornát 194 méter hosszon.

Galéria

Miskolc – Tapolca / Magyarország / 2013 - 2015

Miskolc – Tapolca ivóvíztisztítási technológiájának kiépítése

A Tapolcai karsztforrások Miskolc ivóvíz-ellátásában kulcsszereplők. Modern ultraszűréses technológiát alkalmazva biztosítottuk a város hosszú távú vízellátását. Az új kezelőépület, tározómedencék és vegyszertartályok kiépítése mellett kútszivattyút és transzformátorállomást is cseréltünk.

Az új ultraszűréses technológia 0,02 mikronnál nagyobb részecskéket szűr ki, beleértve a baktériumokat, vírusokat is, és eltávolítja a lebegő szennyeződéseket továbbá csökkenti a szerves anyagok mennyiségét. Így az ivóvízben megmaradnak az emberi szervezet számára fontos ásványi anyagok, és nem változik meg a víz kémiai egyensúlya.

A projektkivitelezés alatt folyamatos vízellátást biztosítottunk, az épületalapozással kapcsolatos talajmechanikai problémák megoldása jelentett még kihívást.

Galéria

Szennyvíztelepek

Miskolc / Magyarország / 2013 - 2014

Miskolci szennyvíztelep rekonstrukciója

A fejlesztés célja Miskolc meglévő szennyvíztisztítási hálózatának III. tisztítási fokozatra történő bővítése volt. A beruházás keretében teljes rekonstrukció valósult meg a szennyvíztisztító szennyvízvonalán.

A szennyvíztisztító teljes rekonstrukciója mellett fontos módosítások történtek a mechanikai előtisztítás során. Az osztóműtárgyban motoros hajtású zsiliptáblákra váltottunk, a rácsgépházat hőszigeteltük és szellőztettük, a záporvíz buktató zsilipjeit cseréltük motoros meghajtásúakra, valamint frissítettük a homokkotrót és a meghajtó láncot. Az előtisztított szennyvizet az osztómű I.-be vezettük át, ahol két új szivattyúval és frekvenciaváltóval növeltük a hatékonyságot és a folyamat szabályozhatóságát. Az üzemi és tartalék előülepítőket is felújítottuk, mely magában foglalta az építészeti és gépészeti munkákat is.

További projektjeink:

Az elmúlt években számos fontos víz- és szennyvízkezelési projekt valósult meg Magyarországon, hozzájárulva a környezetvédelemhez és az infrastruktúra fejlődéséhez. A Kondoros településen a szennyvíztisztító telep kapacitásának és hatékonyságának növelése céljából végzett munka (2013-2014) lehetővé tette új területek és csatlakozások integrálását a tisztító rendszerbe. Ugyanebben az időszakban Abádszalók és Kunhegyes közös szennyvíztisztító telepét bővítettük, emelve ezzel a csatornahálózat lefedettségét és a tisztítókapacitását. Hasonló fejlesztések zajlottak Lajosmizsén és Szarvason is, ahol a csatornahálózat kiépítése és a szennyvíztisztító telepek modernizálása történt. A Tápió-menti régióban és Kiskunhalason is jelentős beruházások valósultak meg, négy új szennyvíztisztító telep kiépítésével és a nagykátai telep bővítésével.

Ezek a projektek széles körűen érintették az érintett településeket és hozzájárultak a helyi közösségek infrastrukturális fejlődéséhez és a környezet védelméhez.

Galéria

magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram